onderhoudstips

Om langer plezier te hebben van mooie nagels zijn er een paar onderhoudstips.

Laat je kunstnagels tijdig bijvullen. Afhankelijk van de groeisnelheid is dit meestal om de 3 a 4 weken.

Masseer elke dag je nagelriemen in met een nagelriemolie. Dit voorkomt droge en kapotte nagelriemen. Ook houdt het de nagel soepel en uw kunstnagels zullen minder snel liften (luchtdeeltjes).

Gebruik dagelijks een vochtinbrengende handcreme.

Vijl je natuurlijke nagels nooit met een diamant- of metalen vijl. Hierdoor kunnen de nagels splijten. 

Gebruik een kartonnen vijl. Maak geen "zaagbeweging" maar vijl steeds in één richting.

Vijl je nagels niet te puntig hierdoor zijn ze minder stevig en breken ze sneller.

Knip je nagels niet maar vijl ze korter. Knippen van natuurlijke nagels veroorzaakt splijten. Knippen van kunstnagels geeft barsten.

Vermijd contact van uw (kunst-) nagels met agressieve schoonmaakmiddelen. Ze kunnen de nagels uitdrogen, verkleuren en sommige zelfs de kunstnagels oplossen. Gebruik liever huishoudhandschoenen, ook als je in de tuin werkt en/of veel met je handen in het water zit.

Gebruik je nagels niet als gereedschap. Open bijvoorbeeld een blikje met de achterkant van een vork en gebruik een mesje voor het openen van dozen.

Laat je kunstnagels altijd door je styliste verwijderen of repareren. Trek of bijt ze er niet zelf af, dit kan je nagels ernstig beschadigen. Je natuurlijke nagel bestaat namelijk uit meerdere lagen en door het peuteren is de kans zeer groot dat je 1 of meerdere laagjes meetrekt.

Gebruik voor het lakken met een kleurlak altijd een basislak. Dit voorkomt verkleuring van de nagel. Lak kleurlak in 2 dunne lagen die je per nagel in 3 streken aanbrengt. Laat de lak tussentijds goed drogen. Breng als laatste een toplak aan. Hierdoor slijt de lak minder snel. 

Nagellak altijd verwijderen met een remover zonder aceton! Aceton beschadigt de gelnagels. De onderkant van de nagels kun je schoonmaken met een tanden- of nagelborsteltje.

Alle verzorgingsproducten voor het onderhoud van de nagels en de verzorging van de handen zijn verkrijgbaar bij NAILS BY YVON nagelstyling Katwijk.